Domácí kompostér BOKASHI ORGANKO (SKAZA)
Domácí kompostér BOKASHI ORGANKO vám umožní třídit kuchyňský bioodpad v domácnosti.
Používáním domácího kompostéru BOKASHI:
- vytřídíte organické zbytky z kuchyně jakou jsou slupky z ovoce a zeleniny, kávová sedlina, čajové lístky, řezané květiny (veškerý odpad rostlinného původu)
- vytříděný odpad nehnije, ale fermentuje (kvasí). Nezapáchá a neláká hmyz. Zachovává si veškeré živiny.
- získáte kvalitní BOKASHI hnojivo a fermentační tekutinu jako hnojivo pro domácí květiny
- snížíte množství směsného odpadu až o 25%
- účastníte se cirkulární ekonomiky, kdy organický odpad vracíte tam, odkud přišel - zpátky do přírody
- snižujete množství odpadu končící na skládkách a ve spalovnách, tím snižujete množství emisí skleníkových plynů
- návod použití domácího kompostéru BOKASHI ORGANKO ke stažení zde
#ShowMore#
Díky použití speciálních otrub s mikroorganismy (BOKASHI) probíhá proces fermentace bio-odpadu bez nepříjemného hnilobného zápachu.
Při správném použití vzduchotěsného víka nedochází k hnilobě bioodpadu a tím je zamezeno vzniku zápachu a to ani při opětovném otevření nádoby komposteru.
Unikátní otruby BOKASHI se skládají z otrubové moučky, melasy a užitečných mikroorganismů. Přítomnost přírodních mikroorganismů v otrubách BOKASHI zahajuje fermentační proces a zabraňuje rozkladu a hnilobě.
Během procesu fermentace vzniká fermentační tekutina, která může být použita jako kvalitní hnojivo pro vaše rostliny nebo jako přírodní čistič odpadních vod.
Pomocí domácího kompostéru si vyrábíte vlastní přírodní rostlinné hnojivo a základ pro kvalitní kompost. Uživatelé s vlastní zahrádkou ho tedy zpracují na zahradě.
Uživatelé bez vlastní zahrádky mohou takto vytříděný a zpracovaný domácí bioodpad následně vyhodit do určené nádoby na svoz bioodpadu.
BOKASHI směs - urychlovač kompostu je potřebná pro zahájení / urychlení procesu fermentace při třídění kuchyňského bioodpadu v domácím kompostéru BOKASHI.
Díky použití speciálních otrub s mikroorganismy (BOKASHI) probíhá proces fermentace bio-odpadu bez nepříjemného hnilobného zápachu.
Při správném použití vzduchotěsného víka nedochází k hnilobě bioodpadu a tím je zamezeno vzniku zápachu a to ani při opětovném otevření nádoby komposteru.
Unikátní otruby BOKASHI se skládají z otrubové moučky, melasy a užitečných mikroorganismů. Přítomnost přírodních mikroorganismů v otrubách BOKASHI zahajuje fermentační proces a zabraňuje rozkladu a hnilobě.
Během procesu fermentace vzniká fermentační tekutina, která může být použita jako kvalitní hnojivo pro vaše rostliny nebo jako přírodní čistič odpadních vod.
Pomocí domácího kompostéru si vyrábíte vlastní přírodní rostlinné hnojivo a základ pro kvalitní kompost. Uživatelé s vlastní zahrádkou ho tedy zpracují na zahradě.
Uživatelé bez vlastní zahrádky mohou takto vytříděný a zpracovaný domácí bioodpad následně vyhodit do určené nádoby na svoz bioodpadu.